Fire concepts

Welke haard moet ik kiezen?

GASHAARD
Bij het kiezen van de juiste haard is het belangrijk te bedenken wat u van de haard verwacht.
Heb je deze enkel nodig voor de gezelligheid of moet deze de hele ruimte met gemak verwarmen?
De gashaarden zijn voorzien met verschillende standen, zo kan u naast de hoogte van de vlammen ook vaak de ECO stand inschakelen om het verbruik te verminderen.
Bent u op zoek naar een gashaard die uw volledige ruimte met gemak kan verwarmen dan kijkt u best uit naar een toestel met ventilator,
deze zorgt ervoor dat de warmte sneller verspreid wordt.

HOUTHAARD
Veel mensen zijn nog steeds fan van de unieke sfeer die een houthaard met zich meebrengt, gaande van de gezellige warmte tot de aangename geur.
Bij de houthaarden hebt u tegenwoordig de keuze tussen de hout cassette en de liftdeur haard, deze kan u ook vinden in hoek of driezijdige modellen.
In de nieuwbouwwoningen heeft u steeds verse lucht nodig van buiten voor het branden van de haard, dit heet een gesloten verbranding.
In tegenstelling met vroeger gaat de haard op deze manier zijn verbrandingslucht niet meer ontnemen uit de kamer.

HAARD ZONDER ROOKKANAAL
Hebt u niet de mogelijkheid om te werken met rookkanalen, wees niet getreurd ook hiervoor hebben wij mogelijkheden in ons gamma.
Is de haard niet bedoeld om warmte af te geven maar voornamelijk om sfeer te brengen dan kan u kiezen voor een elektrische haard,
deze zorgt voor een realistisch vuurbeeld door middel van een projectie of waterdamp en heeft enkel een stopcontact nodig om te kunnen functioneren.
Bent u meer op zoek naar een haard met echte vlammen dan kiest u best voor een bio ethanol haard, deze geeft naast gezelligheid ook warmte.